woensdag 30 juli 2014

Recensie: Juliane Koepcke - Toen ik uit de lucht viel

Recensie oorspronkelijk geschreven voor en gepubliceerd op Chicklit.nl (18-09-2012).

Over het boek:
Auteur: Juliana Koepcke
Titel: Toen ik uit de lucht viel
ISBN: 978 90 443 3301 5
© 2012, The House of Books
Kopen op bol.com

Waardering: ★★★★☆ 

Een vliegtuig stort neer boven het Peruaanse oerwoud en de zeventienjarige Juliane is de enige overlevende. Ook haar moeder is omgekomen en Juliane moet, overmand door verdriet, met zware verwondingen en in shock zien te overleven. Ze zwerft elf dagen door het dichte oerwoud. Ze weet de tocht te overleven omdat ze als kind spelenderwijs de wetten van de jungle leerde kennen.

Recensie: 
Juliane Koepcke groeit samen met haar oorspronkelijk Duitse ouders op in Peru, waar zij hun leven wijden aan het onderzoeken van de biodiversiteit in het tropisch regenwoud. Juliane voelt zich nauw verbonden met dit leven en is helemaal thuis in het oerwoud. Op 17-jarige leeftijd overkomt Juliane iets tragisch. Het vliegtuig waar zij en haar moeder – onder andere – zich in bevinden, stort midden in het onherbergzame regenwoud neer. Merkwaardig genoeg komt Juliane hier lichamelijk bijzonder ongeschonden uit. Echter, ze kan in de wijdde omtrek niets van de crash en de rest van de inzittenden ontdekken, en uiteindelijk begint ze aan een lange, eenzame tocht opzoek naar de bewoonde wereld. Pas als de reddingswerkers het zoeken naar wrakstukken al gestaakt hebben, wordt Juliane gevonden. Dait boek vertaalt niet alleen haar verhaal over de crash, maar ook over haar leven daarvoor en daarna, en hoe dit ingrijpend veranderde.

Met dit boek zet Juliane Koepcke een onvergetelijk verhaal naar. Het is een bijzonder interessante vrouw die een niet alledaags leven heeft geleid. De gebeurtenissen rondom de crash zijn erg aangrijpend. Het is tevens schrijnend om te zien hoe ongevoelig sommige mensen zijn en hoe een verhaal in de media een totaal eigen leven gaat leiden. Daarnaast zijn er ook veel hartverwarmende momenten. Het verhaal is hier en daar vrij van de hak op de tak, maar dat moet je als lezer voor lief nemen. Want ondanks dat is het zeker de moeite waard om te lezen. Een goed verhaal over hoop en doorzettingsvermogen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ook voor boeken ga je naar bol.com

Share

LinkWhitin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...